top of page
Sök

Broddar till din rollator - Helt nytt halkskydd till ditt hjälpmedel

Rollatorbroddar, unika och prisbelönta halkskyddet till din rollator för en säkrare vinter.


Förhindra halka med din rollatorn - Däck med högre friktion mot underlaget

Rollatorbroddarna är utvecklade i norra Sverige där det är mycket snö, slask och is på gatorna under de långa vintrarna. Det har varit många ritningar, prototyper och tester för att komma fram till rätt utformning av broddarna. Med den färdiga produkten i handen kan vi stolta presentera det första och bästa halkskyddet till din utomhusrollator. När du ska köpa rollator, tänk då på att den ska passa dig och hur du använder ditt hjälpmedel i vardagen. För utomhusbruk är det bra med större däck med hög friktion på hala underlag.Broddarna vinner pris för bästa produktidé

Broddar till skor, vinterdäck till bilen och dubbdäck till cykeln är alla självklarheter för att få bättre grepp och inte halka eller få sladd på vintern. När vi presenterade broddar till rollatorer blev det genast en hit bland innovations-juryn!


”Detta halkskydd ger en stor grupp i samhället som använder rollator nya möjligheter”


Det var motiveringen under en prisutdelning där broddarna vunnit priset som årets bästa produktidé. Det är precis vad broddarna gör, ger frihet till rollatoranvändare att leva ett friskt och aktivt liv. Senare, för vårt fortsatta arbete att ta det från en idé till ett säkert hjälpmedel vann vi även pris för årets bästa produktutveckling.

Arbetsterapeuter, landsting och rollatoranvändare säger sitt

När vi visat upp Rollatorbroddarna för rollatoranvändare, landsting, hjälpmedelscentraler och arbetsterapeuter har man påpekat hur smidiga, snygga och enkla broddarna är. De uppmärksammar att broddarna var mycket lättare att fästa på rollatorn än de först tänkt. Arbetsterapeuterna var på förhand oroliga ifall broddarna skulle störa bromsen på rollatorn, men märkte snabbt när de testade broddarna att det inte alls var något problem. Rollatorbroddarna fick därmed godkännande från personer inom hjälpmedelsyrket och av rollatoranvändare.


Hjälpmedel med CE-märket

För att lansera ett nytt hjälpmedel i Europa måste den klara av svåra tester för att garantera en säker användning. Rollatorbroddarna är CE-märkta och kvalitetssäkrade för användning tillsammans med din utomhusrollator Carl-Oskar, vilket gör att du får en trygg promenad på vintern med din rollator.


1a oktober lanseras världens första halkskydd till rollatorer

Rollatorbroddar är utvecklade för att hjälpa dig som använder din rollator utomhus och vill kunna gå tryggt även under vintertid. Idag finns det många äldre som inte vågar gå ut på vintern för att de inte känner sig tillräckligt bekväma med sitt hjälpmedel och är rädda för att halka. Vi tycker att det ska vara en självklarhet att personer med behov av ett gånghjälpmedel ska känna friheten att kunna promenera utomhus året runt.


Följ oss på Instagram, Facebook och skriv upp dig för vårt nyhetsbrev för att ta del av vårt lanseringserbjudande.Nordic Winters

1 003 visningar1 kommentar

1 comentario


Jag undrar om broddar a bara är bra för halkan. Jag har problem med en massa snö som fastnar på däcken vid tösnö. Och då får jag stanna varannan meter och försöka få bort snön på däcken för däcken går inte runt då och det är jättejobbigt. Hoppas på svar. Rose forsmark Gävle.

Me gusta
bottom of page