top of page
Sök

Årets julklapp 2020 - Stormköket (eller Rollatorbroddar?)

"2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen" är motiveringen till "Årets julklapp", stormköket. Väldigt kul tycker vi, eftersom Rollatorbroddar också möjliggör för rollatoranvändare i Sverige att upptäcka den svenska naturen, även på vintertid.


Justerade semesterplaner betyder stora beteendeförändringar

HUI Research, som varje år i 33 år presenterar årets julklapp, skriver i sitt pressmeddelande:

2020 har varit de stora beteendeförändringarnas år. Kramar har bytts mot social distansering och semestern har blivit svemester. Detta har lett till att svenskarna har umgåtts mer utomhus, både i lokala grönområden och ute i naturen. Trenden har också synts i detaljhandelns försäljning. Årets julklapp är därför stormköket.

Stormköket har alltså varit en möjliggörare för de många vandrare som vill njuta av svensk natur under längre perioder.

Kriterier för "Årets julklapp"

HUI utgår från aktuella samhällstrender och våra konsumtionsbeteenden när de utser Årets julklapp utifrån tre kriterier, varav minst ett måste uppfyllas:

  • Årets julklapp ska representera den tid vi lever i

  • Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse

  • Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Vädjan efter något mer, något annat

Samtidigt som jag ser stormkökets briljans och fördelar kan jag inte hjälpa att fundera om stormköket verkligen borde vara "Årets julklapp". Jag ställer mig själv frågan: "finns det inget som är viktigare för det svenska folket än ett stormkök i julklapp?", och förstår samtidigt att syftet med att utse årets julklapp inte är att belysa något som är viktigt, utan mer vad som är trendigt. Därför ifrågasätter jag inte HUIs kriterier på något sätt för "Årets julklapp", men jag vädjar ändå efter att en organisation i deras ställning borde använda sin kraft till att belysa en julklapp som faktiskt kan ge en positiv samhällspåverkan, förslagsvis priset "Årets viktigaste julklapp".


Årets julklapp vs Årets viktigaste julklapp

Jag ska kortfattat presentera två produkter för dig och sedan ställa en fråga som du får svara på.

Produkt #1 - Stormkök

Möjliggör för dig som vandrar i naturen möjligheten till att värma upp vatten och att tillaga mat på språng. Ofta enkel och smidig att packa ner och ta med på din hike, och passar perfekt för en lång dag på fjället.

Produkt #2 - Rollatorbroddar

Personer i riskgrupp har varit inlåsta under stora delar av pandemin, och nu hindrar även vinterunderlaget möjligheten att gå ut om inte promenaden utomhus kan säkerställas. Rollatorbroddar möjliggör ett aktivt liv även under vintertid för hundratusentals rollatoranvändare genom en trygg och säker promenad med en vintersäkrad rollator.


Du får ursäkta att jag inte är försäljare och att jag kan ha missat någon funktion med stormköket, men nu vill jag ställa dig följande fråga: Tycker du att produkt #1 (stormkök) eller produkt #2 (Rollatorbroddar) ska anses vara årets viktigaste julklapp?

Med risk för att vara partisk i denna fråga säger jag utan tvekan Rollatorbroddar. Vad tycker du, vilken är årets viktigaste julklapp? Och borde HUI Research se över möjligheten att utse en produkt som har positiv samhällseffekt?Kommentera gärna dina tankar, och dela detta vidare till dina nära och kära.Med vänlig hälsning,

Pontus och teamet på Nordic Winters38 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page