top of page
Sök

Seniormässan 2019 i Stockholm

Seniormässan i Stockholm 2019 pågår mellan 1-3 oktober och massa utställare var där för att hjälpa äldre till en roligare och bättre vardag. Pensionärsföreningar, resebyråer, hjälpmedelsbutiker och andra innovativa företag passade på att ta sig till Seniormässan som firar 25 år. Vi var där med rollator och broddar för att lära känna våra rollatorkompisar ännu bättre.


Seniormässan

Seniormässan är Sveriges största mässa för seniorer, och riktar sig till seniorer som vill leva ett aktivt liv och upptäcka något nytt igen. Temat att leva ett aktivt liv med nya upplevelser var genomgående för samtliga utställare där ibland resebolag och aktivitetsföretag, pensionärsföreningar för att bilda gemenskap och hjälpmedelsbolag för att underlätta ett aktivt liv i vardagen. Mitt i det kommer vi in i bilden, Nordic Winters med Rollatorbroddar, produkten för att förverkliga en aktiv och frisk vinter för alla rollatoranvändare i Sverige. Du kan läsa mer om Seniormässan i Stockholm och de andra städerna på https://seniormassan.se/.



Balansera mera – Socialstyrelsen

Vi spenderade mycket tid med Socialstyrelsen och diskuterade kring deras nationella kampanj för fallprevention som kallas Balansera mera. Kampanjen går ut på att informera om hur stort samhällsproblem det är med fallolyckor och vad konsekvenserna blir av fall. Framförallt var det stort fokus på hur man kan tänka som äldre för att minska risken att falla, där de hade tre teman: mat, motion och medicin. Vi kom fram till att det finns mycket att göra för att förebygga fallprevention, och att det samtidigt kan vara en utmaning att få ut de initiativ och produkter som redan finns på marknaden. Vi kommer att inom kort skriva ett längre inlägg om just Balansera mera, men vill du läsa mer redan nu kan du gå in på https://www.socialstyrelsen.se/balanseramera.



Rollatorkompisar och Rollatorbroddar

Mitt i vimlet under mässan träffade vi flera rollatorkompisar som var mycket imponerade och nyfikna på våra broddar till rollatorer. Det är ju trots allt världens första och bästa halkskydd till rollatorer!


Vi pratade mycket om hur rollatorerna är utformade, vilken modell som passar utomhus och inomhus och hur däcken fungerar i snön. Vi kom fram till att det så klart finns en del saker att förbättra, men att överlag var de nöjda med sin rollator, men det vore en mycket bra idé att få rejäla vinterdäck till sin rollator. Vi blev väldigt glada att höra att deras rollatorer fyller sin funktion, och även att de kände ett stort behov att trygga upp sin rollator inför vintern.



Följ oss gärna på Facebook och Instagram för mer intressant läsning!



Nordic Winters

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page