top of page
Sök

Möjliggör en aktiv vinter - Våra tre bästa tipsVintern med dess kyliga och mörka dagar kan kännas lång och tuff. Den kan för många också vara årets bästa årstid med friska promenader ute i naturen, mysiga fikastunder och stunder framför en bok eller en bra tv-serie. I skrivande stund närmar sig vintern snabbt och vi vill passa på att lyfta vikten av rörelse och hälsa i vinter, så vi delar här med oss av tre tips för en aktiv vardag.


Tips 1 – Promenera ofta

Att komma ut från sitt hem någon gång i veckan eller kanske till och med dagligen för att gå ut på en promenad kan ha stor betydelse för ditt välmående. En kortare promenad till närmsta matvarubutik, en sväng förbi fiket eller en promenad ut i naturen är exempel på hur vi håller oss aktiva och utomhus i vinter. Vad brukar du göra på dina promenader, och hur ofta är du ute på en promenad? Skriv gärna en kommentar med dina vardagsrutiner.


Tips 2 – Möjliggör en aktiv vardag med hjälpmedel för alla

Uppfattningen hos många är att hjälpmedel enbart är till för äldre. Visst är det så att äldre ofta är i behov av hjälpmedel, men det är absolut inte uteslutande så. Vi har väldigt många användare av våra Rollatorbroddar som är unga och vill möjliggöra ett aktivt liv, och så även äldre som vill kunna känna sig säkra på vinterns väglag med sin rollator.

Om du känner att ett hjälpmedel skulle kunna underlätta för dig själv eller någon när och kär så vill vi rekommendera ett besök hos hjälpmedelscentralen, eller lokala hjälpmedelsbutiker, som kan guida dig rätt med vad som passar just digTips 3 – Bjud en när och kär på fika

Vårt tredje och sista tips är att se till att vintern blir lite extra mysig. Bjud därför in en när och kär på en fika hemma hos dig eller möts upp på ett fik i närheten. Varför inte kombinera promenaden till matvarubutiken för att köpa hem lite bullar och kakor med en inbjudan till din vän eller någon i familjen på en pratstund över lite fika?

Dela gärna med dig av dina tips i kommentarsfältet här. Vill du läsa lite mer om vad vi gör och om våra Rollatorbroddar? Då kan du läsa mer genom att klicka här. Vi hoppas att du gillade våra tre tips!


Med vänliga hälsningar,

Pontus och teamet på Nordic Winters

12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page